Græsplæner og rullegræs

Græsplæner og rullegræs er en stor del af vores arbejde hele året rundt. Græsset skal stå grønt og nyslået. Sådan kender vi en dansk sommerhave. Og en flot græsplæne er da også hvad de fleste danskere forbinder med en sund have.

Uanset om du skal have frisket din nuværende plæne op eller du skal have anlagt en ny. Så er vi klar med faglighed og gode råd om vedligehold og pleje af græsplæner og rullegræs.

Kontakt os, hvis du har brug for vores hjælp til en flot grøn plæne

Anlæg ny græsplæne

Når vi anlægger en ny græsplæne benytter vi os af vores erfaring med jordbearbejdning. Det er vigtigt, at jorden ikke forarbejdes mere end højst nødvendigt, da vi ønsker at bibeholde mikroorganismerne og strukturen i jorden, som er med til at give græsplænen en god og sikker start. Disse principper gælder både for græsplæner og rullegræs.

Når man kultiverer jorden, skal man tage højde for, at den efterfølgende vil sætte sig. Vi anvender moderne maskiner til forarbejdning, så sten, rødder og andre større genstande bliver lagt 15-20 cm ned i jorden. Efterfølgende komprimerer vi jorden, så den bliver ensartet.

Når vi etablerer en græsplæne forarbejder vi jorden, så den er rettet af og tilpasset omgivelserne og terrænet. Hvis der er tale om et nyudstykket område, med gammelt udpint landbrugsjord, så forbedrer vi jorden så planterne får den nødvendige næring så de kan gro.

Derefter rette vi jorden af og komprimerer den ensartet, så der skabes en plan græsplæne, som er nem at slå og som er god at opholde sig på. Herefter kan man enten så græs eller lægge rullegræs. Forarbejdningen er den samme.

Såning af græs

Til din græsplæne anvender vi græsfrø af den bedste kvalitet. Vi tilfører jorden de næringsstoffer, som giver græsset de optimale vækstbetingelser.

Græsfrø er den billigste måde at anlægge græsplæne på, og hvis forarbejdet er gjort godt, har du snart en grøn plæne.

Rullegræs

Rullegræs er også en mulighed og anvendes ofte på steder, hvor man hurtigt vil have et færdigt resultat. Det fås i forskellige kvaliteter og sikrer, at man fra starten ikke har ukrudt i sin græsplæne.

Rullegræs er lidt dyrere, og det er vigtigt, at du vælger en type, som passer til jorden i netop din have. Tal med en fagmand, så du vælger den rigtige løsning.

En grøn græsplæne er ingen selvfølge

Når Gartnerhave anlægger din græsplæne, slutter vi altid af med at gennemgå nogle principper for at vedligeholde din nye plæne. Det gælder uanset om din græsplæne er sået er eller anlagt med rullegræs.

Det kræver en forholdsmæssigt lille indsats at opnå en sund plæne, som står frisk og grøn hele året! Det handler bare om at kende til hvad dit græs har brug for.

Vi er medlem af Danske Anlægsgartnere og kan vejlede dig om græs og rullegræs.

Få tilbud på dit haveprojekt

Vi giver gerne tilbud på hvordan vi kan gøre din havedrøm til din drømmehave. Send os en mail, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Kontakt os for pris på græsplæne

23 45 59 30

Fra havedrøm til drømmehave

Vi gør din havedrøm til virkelighed - uanset hvad drømmen er. Det er kun fantasien, der sætter grænser og hvis du mangler inspiration, er vi klar med kreative ideer til indretning og rådgivning om materialevalg.

Kontakt os til en uforpligtende snak om dit haveprojekt.

Badebroer

Havepleje

Belægning og fliser

Træfældning